Нацагентство Колеснікова зобов’язало львівський аеропорт купити якоїсь техніки на 86 мільйонів
09.11.2011   //  

ДП «Дирекція з будівництва об’єктів до ЄВРО 2012 у м.Львові» 2 листопада уклало угоди на придбання техніки на 86,68 млн грн. ПП «Капавтостар» поставить пожежну техніку на 22,40 млн грн., ВВ ТОВ «Ватек» поставить наземну техніку та обладнання для обслуговування пасажирів, вантажів і повітряних суден на 64,28 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Торги проведено за неконкурентною процедурою закупівлі «в одного учасника». В обґрунтуванні немає детальних відомостей про придбану техніку. Однак повідомляється, що провести неконкурентну процедуру будівельників львівського аеропорту зобов’язало Нацагентство з питань Євро-2012 (Укрєвроінфрапроект), яке контролюється віце-прем’єром Борисом Колесніковим.

«В своєму Дорученні головний розпорядник коштів – Національне агентство з питань підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу та реалізації інфраструктурних проектів (Укрєвроінфрапроект) від 12.07.2011 року № 7045/07-11 вказав на необхідність термінового забезпечення проведення процедури закупівлі в одного учасника, у зв’язку  з нагальною потребою у придбанні аеродромних, пожежно-рятувальних, спеціалізованих техніки та обладнання для аеропорту ДП «Міжнародний аеропорт «Львів», – йдеться в обґрунтуванні.

На виконання цього доручення, «Дирекція з будівництва об’єктів до ЄВРО 2012 у м. Львові» у вересні звернулась до ДП «Міжнародний аеропорт «Львів», яке і  погодило перелік аеродромної техніки та обладнання для аеропорту. Надалі було проведено моніторинг ринку, за результатами постачальниками техніки були обрані компанії «Капавтостар» та «Ватек», які «запропонували найнижчі ціни».

Нагадаємо, через місяць після доручення Нацгенства щодо необхідності закупівлі техніки новим директором ДП «Міжнародний аеропорт «Львів» став донеччанин Роман Гонтарєв, раніше відомий керівник центру інформаційних технологій ТОВ «Авіакомпанія «Донбас-Аеро». Аеропорт погоджував перелік необхідної техніки вже під його керівництвом.

Раніше ці ж компанії «Капавтостар» і «Ватек» були обрані постачальниками техніки для донецького аеропорту на на 22,39 млн грн. і 86,12 млн грн. відповідно.