Апостольський район рятуватимуть від ґрунтових вод за 17 мільйонів
08.11.2011   //  

Зеленодольська міськрада Апостолівського району Дніпропетровської області 2 листопада за результатами тендеру уклала угоду з ПП «Універсалгазбуд» на будівельні роботи по захисту від підтоплення в с. Мала Костромка, Апостолівського району. Вартість угоди склала 17,00 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Згідно з документацією конкурсних торгів, на об’єкті передбачаються земляні роботи, прокладання труб: дренажної з синтетичним фільтром, азбестоцементної. Передбачається також влаштування оглядових колодязів, щебеневої підготовки, пісчяно-гравійної основи та відновлення покриття автодоріг. Роботи мають бути завершені в 2013 році. Закупівлю здійснено за кошти місцевого бюджету.

Підтоплення населених пунктів та сільгоспугідь останніми роками призвело до виникнення на території Апостолівського району вкрай незадовільних санітарно-побутових та екологічних умов проживання. Порушення режиму підземних та поверхневих вод викликане, насамперед, факторами техногенного характеру. Виділяються ділянки, де підвищення рівня ґрунтових вод зафіксовано практично до земної поверхні. Згідно з прогнозом спеціалістів на всій території району очікується подальше підвищення рівня ґрунтових вод, що триватиме до 2035 року.

Засновником ПП «Універсалгазбуд» є мешканець м. Кривий Ріг Микола Ярощук.