За Бабушкинський суд платять півмільйона оренди, бо йому не ремонтують власний офіс
07.11.2011   //  

Територіальне управління Державної судової адміністрації в Дніпропетровській області 3 листопада уклало угоду з ДП «Проектний інститут «Придніпровський Промбудпроект» ДАТ «Будівельна компанія «Укрбуд» з оренди на 2011 рік приміщення для розміщення Бабушкінського районного суду м.Дніпропетровська та територіального управління ДСА. Річна оренда 1912 м2 по пр. К. Маркса, 57 коштуватиме 500 тис грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Торги проведено за неконкурентною процедурою закупівлі «в одного учасника», оскільки Бабушкінський суд та управління Державної судової адміністрації з 2002 року займають саме це приміщення.

Приписом від 12 березня 2002 року  територіального управління Держнаглядохоронпраці по Дніпропетровській області було заборонено знаходження людей в будівлі Бабушкінського районного суду, що знаходився за адресою: м. Дніпропетровськ, вул. Артема, 25. Розпорядженням Президента України від 27.07.1996р. будинок Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська за адресою вул. Артема, 25 віднесено до аварійних.

В зв’язку з цим, Протоколом засідання Дніпропетровської обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 16 травня 2002р. затвердженого головою облдержадміністрації було вирішено передати будинок по вул. Артема, 25 на баланс УКБ міськради для капітального ремонту.  Пунктом 1.2 Протоколу було вирішено забезпечити розміщення Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська (за договором оренди) в будинку за адресою: пр. К. Маркса, 57 до закінчення капітального ремонту будинку по вул. Артема, 25.

На сьогоднішній день капітальний ремонт будівлі по вул. Артема,25 не починався.

За цей час у приміщенні Учасника процедури закупівлі за адресою пр. К.Маркса, 57 встановлено грати на вікнах, проведено поточний ремонт приміщення, обладнано кабінети суддів, приміщення оснащено охоронною сигналізацією.

«Зміна орендованого приміщення  не буде сприяти  збереженню документації, потрібно буде змінювати штампи в зв’язку з перереєстрацією, переукладати договори про надання комунальних послуг, переносити телефонні лінії. Кореспонденція, направлена на попередню адресу суду, може буди втрачена. На час переїзду повністю буде заблоковано роботу суду, що суперечить Конституції України, Законам України «Про статус суддів в Україні»» та «Про судоустрій  України». Потрібно буде переобладнання нового приміщення, що завдасть додаткових витрат бюджетних коштів. Крім того, відсутнє нове приміщення, в яке може переїхати суд», – йдеться в обґрунтуванні.