Фірмі Близнюка поперло на 20 мільйонів через майстерну тягомотину бюрократів
07.11.2011   //  

Головне управління капітального будівництва Донецької облдержадміністрації 2 листопада уклало угоду з ТОВ «Марморокбуд» на реконструкцію житлового фонду с.Розівка Шахтарського району вартістю 21,32 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Компанія-переможець має до кінця 2011 року улаштувати навісні вентильовані фасадін системи, які дозволять покращити теплоізоляцію зовнішніх стін восьми житлових будинків, гуртожитку і дитячого садку «Сонечко» та забезпечити оптимальний рівень енерговитрат під час їх експлуатації.

Торги проведено за неконкурентною процедурою закупівлі «в одного учасника», оскільки ОДА не встигало провести відкриті торги, а «Марморокбуд» вже виконує аналогічні роботи в Розівці на інших об’єктах.

Чиновники облдержадміністрації пояснюють, що роботи фінансуються з субвенції з державного бюджету та обласного бюджету (рішення обласної ради від 29 березня 2011 р.). Розробку проектно-кошторисної документації було завершено лише у серпні поточного року, тобто через п’ять місяців після виділення коштів.

«Проведення відкритих торгів, що триває майже три місяці, не дозволить виконати значний обсяг робіт в установлені терміни (до кінця 2011 р. – «Наші Гроші»). Таким чином, виникла термінова потреба у закупівлі робіт з улаштування навісної вентильованої фасадної системи житлового фонду с.Розівка», – йдеться в обґрунтуванні.

«Марморокбуд» отримало підряд на реконструкцію житлового будинку №27 по вул.Островського в Розівці 23 червня по процедурі відритих торгів. Єдиним конкурентом на тендері було ТОВ «Мегаполіс» Дмитра Бондаренко, депутата Пролетарської районної в місті Донецьку ради від Партії регіонів. Ця фірма пропонувала на торгах свої послуги за 5,67 млн грн., що було всього на 0,9% вище від ціни «Марморокбуду» – 5,61 млн грн.

Червневий тендер був єдиним цього року, який «Марморокбуд» виграв по процедурі «відкритих торгів». Після цього компанія отримувала підряди від Донецької ОДА виключно по закупівлі «в одного учасника». Всього компанія цього року отримала підряди на суму 80,56 млн грн.

Засновником ТОВ «Марморокбуд» є ТОВ «СК Інжиніринг». В складі засновників цієї фірми до 2008 року була Лілія Близнюк, дружина Анатолія Близнюка, який в липні залишив посаду голови Донецької ОДА і був призначений міністром регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ. Зараз власникам «СК інжиніринг» є белізьський офшор «Діомар інвест лімітед» і ТОВ «Всеукраїнська управляюча компанія». Ця фірма контролюється товариством з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «Д.С.», до складу засновників якої входить син міністра Олексій Близнюк. Белізька компанія також виступає засновником понад десяти компаній до створення яких причетні Олена, Олексій та Сергій Близнюки.