Держпідприємства взяли в борг чверть мільярда
07.11.2011   //  

Державне підприємство завод «Електроважмаш» 28 жовтня за результатами тендеру уклало угоду з ПАТ «Дочірній банк «Сбербанк Росії» на відкриття відновлювальної кредитної лінії у розмірі $15 млн терміном на один рік. Вартість угоди склала $1,197 млн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Згідно з протоколом розкриття пропозицій, «Сбербанк Росії» переміг з пропозицією 7,98% річних. Ще один російський банк – «Промінвестбанк» – пропонував кредит під 8%. Єдиний український учасник тендеру – «Укрексімбанк» – пропонував кредит під 9,664% річних з комісією 0,028 % від фактичної заборгованості за кредитною лінією.

Кредит отримано для рефінансування заборгованості по кредитах в інших банках з подальшим направленням коштів на поповнення обігових коштів.

Також 28 жовтня уклало угоду на кредит СТГО «Південна залізниця». Кошти у розмірі 100 млн грн. на тир роки надасть ПАТ «Укрсоцбанк» під 14,5% і 0,5% комісії. Кредит отримано для капітальних інвестицій, вартість застави склала 200%.

В тендері також брали участь «Дочірній банк Сбербанку Росії» та «ВТБ Банк» (Росія), які пропонували кредит під 16 та 18% відповідно з комісією 1% та заставою 340%.