В Києві три місяці думали, хто терміново відремонтує провалля на дорозі. Придумали фірму «регіонала»
03.11.2011   //  

Комунальна корпорація «Київавтодор» 28 жовтня уклала угоду з ТОВ «Управління по будівництву тунелів і підземних споруд спеціального призначення» на аварійно-відновлювальні роботи з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації на проїзній частині на перетині вулиць Олени Теліги та Копилівської. Вартість робіт, які необхідно виконати до кінця 2011 року, склала 2,56 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Торги проведено за неконкурентною процедурою закупівлі «у одного учасника», оскільки мова йде про роботи, пов’язані «з негайною ліквідацією наслідків надзвичайних ситуацій», йдеться в обґрунтуванні.

9 липня 2011р. на перетині вулиць О.Теліги та Копилівської в Подільському районі м. Києва через сильну зливу стався винос ґрунту та провал дорожнього полотна глибиною близько 9 метрів. Разом з тим, рішення про закупівлю послуг з термінової ліквідації було прийнято лише 17 жовтня, тобто через три місяці після провалу дороги.

Неконкурентна процедура закупівлі дозволила обрати виконавцем робіт компанію, засновану ген директором концерну «Київпідземшляхбуд» Анатолієм Гальчуком та самим концерном. Почесним президентом ТОВ «Концерн «Київпідземшляхбуд» є народний депутат Валерій Борисов, який обирався до Верховної ради за списком «Нашої України – Народної Самооборони», але після президентських виборів ввійшов до складу правлячої коаліції. 7 липня він очолив передвиборчий штаб Партії регіонів в Києві задля підготовки до чергових парламентських виборів, що мають відбутись в жовтні 2012 року.