Модернове освітлення світлодіодами за купу мільйонів дістанеться Києву, Харкову та Донецьку
03.11.2011   //  

Інститут фізики напівпровідників ім.В.Є. Лашкарьова НАН України 24 жовтня за результатами тендерів уклав угоди на придбання дослідно-конструкторських робіт з впровадження світлодіодних світильників на загальну суму 6,45 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

ТОВ «Газотрон-Люкс» отримає 3,00 млн грн. за впровадження світлодіодних ламп з цоколями Е27 та Е14 в об’єкти бюджетної сфери, транспорт, житлово-комунальну сферу. Згідно з конкурсною документацією, у відповідності з домовленістю з міськими державними адміністраціями міст  Києва, Харкова та Донецьку будуть вибрані об’єкти бюджетної сфери, транспорту та житлово-комунальної сфери цих міст, на яких розмістять придбані світлодіоди.

ТОВ «ОСП Корпорація Ватра» за 3,45 млн грн. поставить світлодіоди в рамках проекту впровадження растрових світлодіодних світильників потужністю 60 Вт для освітлення адміністративно–громадських приміщень та об’єктів промислової сфери. Ці прилади знижують енергоспоживання в два рази в порівнянні з люмінесцентними лампами при збереженні таких же рівнів освітленості.

З врахування останніх закупівель, інститут ім. Лашкарьова в жовтні уклав угоди на придбання світлодіодної техніки на суму 42,65 млн грн.