Єжель продовжує купувати мазут на десятки мільйонів по хамським цінам
02.11.2011   //  

Міністерство оборони України 24 жовтня за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ «Укрпостснаб-ЧР» на придбання 3000 тон мазуту М-100. Вартість угоди склала 22,36 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Згідно з протоколом розкриття пропозицій, мазут придбано по 7452 грн./т. Це майже в півтора рази перевищує ринкові ціни на цей вид палива і майже на 2 тис грн./т дорожче, ніж «Укртатнафта» Ігоря Коломойського продало держкомпанії Ріната Ахметова «Західенерго».

На тендер також подавали заявки фірми «Укрпостач-Нафтотрейд» і «Континіум-Укр-Ресурс» з групи Ігоря Єрємєєва, які пропонували мазут ще дорожче, ніж фірма-переможець. Однак їх заявки були відсторонені через неподання всіх необхідних документів. Також через ненадання всіх документів було відсторонено заявку ТОВ «Газтранс», яка пропонувала мазут по 6 тис грн./т.

Таким чином, єдиним конкурентом фірми-переможця на тендері залишилось «Укропттрейд-ВС».

«Укрпостснаб-ЧР» і «Укропттрейд-ВС» влітку вже отримували підряди Міноборони на постачання палива на 350 млн грн. по цінам, вищим від ринкових. Ці фірми зі статутними капіталами у розмірі до 10 тис грн. було засновано через три місяці після призначення Михайла Єжеля міністром оборони.