Киянам купили «швидку» уп’ятеро дорожчу, ніж донеччанам
28.10.2011   //  

Київська та донецька обласні лікарні 18 та 19 жовтня за результатами тендерів уклали угоди на придбання автомобілів швидкої медичної допомоги. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Донецька обласна лікарня відновного лікування придбала «швидку» на базі автомобілю «ГАЗель» ща 150 тис грн. у ТОВ «Виробничо-комерційний центр «Оптима – ЛТД». Авто має бути оснащено толом-тумбою, носилками, оформлено «вініліс-шкірою» і розраховано на 8 сидінь + 1 хворий.

Київська обласна клінічна лікарня за 700 тис грн. придбала у ТОВ «Горал» реанімобіль на базі автомобіля типу  Ford Transit Van 350 L зі спеціальним обладнанням: каталка для машин швидкої допомоги з приймальним пристроєм, ноші імобілізаційні з пластику, комплект пневмошин, комплект шийних фіксаторів, ноші вакуумні, аспіратор ручний, апарат штучної вентиляції легень, мішок дихальний типу АМБУ, пульсоксиметр, сумка-рюкзак.

Сам автомобіль повинен мати шафу на всю довжину салону, сидіння для двох осіб і складне крісло для лікаря, поліуретанове покриття підлоги, екрановане скло, світлову сигналізацію, систему подачі кисню, електронний розподілювач деззасобів, системи кондиціонування та обігріву в салоні пацієнта та кабіні водія, мийку з електронасосом та краном.

Директором і засновником ТОВ «Горал» є Ірина Савоста, відома тим, що вже багато років очолює «Дитячий благодійний фонд. Україна» Еміля Фисталя, керівника Донецького опікового центру.