Театральні діячі Донецьку заплутались в законі та злили 2 мільйони без конкурсу
27.10.2011   //  

КП «Донецький Національний Академічний театр опери та балету ім. А.Б. Солов’яненка» за результатами тендеру 24 жовтня уклав угоду з ПМП «С.К. Дизайн» на капітальний ремонт будівлі театру, що знаходиться по вул. Артема, 82 в Ворошиловському районі Донецька. Вартість угоди склала 1,95 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Закупівлю здійснено за неконкурентною процедурою «у одного учасника», що в обґрунтуванні пояснено помилкою при проведенні процедури відкритих торгів. Помилка полягала в тому, що повідомлення про акцепт закупівлі театром направлено цінним листом  з описом вкладення, замість розміщення в електронному вигляді на відповідному порталі.

«Причина такої ситуації пояснюється проведенням тендеру театром вперше, а також дуже заплутаним і складним законодавством та нормативною базою. У зв’язку з цим документи до публікації друковане видання не прийняло, що призвело до порушення термінів офіційного оголошення про результати тендеру у «Віснику державних закупівель» та відміни торгів, в наслідок чого торги були вимушені відмінити у зв’язку з порушенням процедури акцепту», – йдеться в документі.

Міністерство економіки погодилось з таким обгрунтування неконкурентної закупівлі і дозволило віддати 2 мільйони обраній театралами фірмі.  Засновником ПМП «С.К. Дизайн» є Сергій Кучер.