Куратори безробітних в Чернігові купили старенький офіс по тисячі доларів за квадрат
21.10.2011   //  

Чернігівський обласний центр зайнятості 18 жовтня уклав угоду з ВАТ «Чернігівбуд» на придбання адмінбудинку з підвалом вартістю 44,00 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

В обґрунтуванні закупівлі, проведеної за неконкурентною процедурою «у одного учасника», повідомляється, що центр зайнятості потерпає, орендуючи двоповерхове приміщення загальною площею 1102 кв.м. розформованого дошкільного навчального закладу. В центрі зайнятості гостро відчувається проблема зберігання діючих персональних справ (оперативна картотека) та відсутній архів для довгострокового зберігання персональних справ.  Клопотання про виділення земельної ділянки для будівництва нової будівлі Чернігівського міського центру зайнятості не було задоволено і кілька разів знімалися з розгляду сесій Чернігівської міської ради.

«Враховуючи складність вирішення питання щодо отримання ділянки для будівництва, як вихід із складної ситуації, було вивчено ринок нерухомості з метою вибору підходящої будівлі для розташування міського центру зайнятості та придбання її у власність. Надійшла лише одна пропозиція будівлі, площа якої задовольняє потреби Чернігівського міського центру зайнятості», – йдеться в обґрунтуванні.

Будівля площею 5494,6 м2 знаходиться по вул. Князя Чорного, буд. 4. За цією адресою є старий адміністративний будинок (фото), в якому розміщується ресторан і офіси приватних компаній.

Вартість одного квадратного метру придбаної будівлі склала 8 тис грн. Ця ціна порівнянна з вартістю житла на первинному ринку в Києві.

Проти ВАТ «Чернігівбуд» у 2010 році була розпочата процедура банкрутства. За поясненнями керівників підприємства, це було зроблено для оздоровлення підприємства.

Чисельність незайнятого населення Чернігівської області, які перебували на обліку в службі зайнятості у січні-вересні 2011 року становила 43 947 осіб. Враховуючи мінімальний рівень місячної допомоги по безробіттю у розмірі 700 грн., грошей, витрачених на придбання офісу для центру зайнятості вистачило б на півтора місяці виплат.