Каськів злив однопартійцю з «Пори» 12 мільйонів на підвищення національної свідомості
21.10.2011   //  

Державне агентство з інвестицій та управління національними проектами України за результатами тендерів 13 жовтня уклало дві угоди на послуги з розміщення інформації про інвестиційні можливості України у вітчизняних та закордонних ЗМІ (технічні завдання до обох тендерів тут). Загальна вартість угод склала 24,79 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

ТОВ «Космополіт менеджмент» отримало підряд на рекламу в закордонних ЗМІ вартістю 11,87 млн грн. Конкурсною документацією передбачено розміщення рекламних матеріалів в друкованих виданнях, а також 200 біл-бордів і відеороликів в Великобританії, Німеччина та Австрії 25 вересня – 25 листопада, а також в медіа США, країн Близького Сходу та Далекого Сходу у листопаді.

Громадська організація «Розмай» отримає 12,92 млн грн. за розміщення з жовтня по листопад в найбільших обласних центрах України не менш 300 біл-бордів, відеороликів в ефірі загальнонаціональних телеканалів, рекламних матеріалів у всеукраїнських друкованих виданнях та мережі інтернет.

Розміщення має на меті формування позитивного ставлення до України в світі, популяризацію бренду «Україна», зміцнення національної свідомості (це стосується внутрішнього тендеру) шляхом інформування громадськості про заходи, що здійснюються державою Україна та її інституціями з розвитку економіки, соціального захисту населення тощо.

В обох тендерах брали участь лише компанії, які розіграли між собою по перемозі в кожному конкурсі.

ТОВ «Космополіт менеджмент» засновано Андрієм Матюхановим, який у 2008 році балотувався до Київради по списку партії «Пора», очолюваної Владиславом Каськівим.

Директором ГО «Розмай» є кінорежисер Вадим Кастеллі, якого називають особистим перекладачем Віктора Януковича.

Довідково

В опублікованому днями рейтингу ведення бізнесу «Doing business-2012», підготованому Світовим банком і Міжнародною фінансовою корпорацією, Україна зайняла 152 місце з 183, опустившись на сім позицій у порівнянні з минулим роком. У цьому рейтингу з пострадянських держав найвищу сходинку – 16 – займає Грузія, Росія має 120-е місце. Нижче України тільки Узбекістан. Поряд з Україною знаходяться Ліберія (151 місце) та Болівія (153).

У лютому 2011 року прем’єр-міністр Микола Азаров, коментуючи минулорічне підняття України в рейтингу «Doing business» на три позиції, казав, що через пару років наша держава підніметься в першу сотню. Проте вже зараз маємо відкат на сім позицій назад.