Австрійський холдинг без конкурсу взяв 30 мільйонів на берегоукріплення
20.10.2011   //  

ДП «Львівська обласна дирекція з протипаводкового захисту» за результатами тендерів 14 жовтня уклала угоди на роботи, пов’язані з протипаводковими заходами загальною вартістю 30,05 млн гр. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Закупівлі здійснено за неконкурентною процедурою “у одного учасника”, що в обґрунтуванні пояснено терміновою потребою в роботах.

Австрійське ТОВ «МТД Холдінг ГмбХ» в особі представництва «МТД Холдінг ГмбХ» за 7,81 млн грн. здійснить другу та третю чергу робіт по акумуляції паводкового стоку на правобережній заплаві р. Дністер біля с. Чайковичі Самбірського району. “Територія с. Чайковичі Самбірського району періодично зазнає негативного впливу (затоплення, розмивів берегів) від вод р. Дністер”, – вказано в обґрунтуванні закупівлі. В документі також зазначено, що безконкурсну процедуру використано з метою недопущення знищення майна жителів с. Чайковичі та завдання шкоди сільськогосподарським угіддям та природним ресурсам даної місцевості.

Київське ТОВ «Укртрансстрой ЛТД» за 22,24 млн грн. виконає регулюючі та берегоукріплюючі роботи на р. Стрий для захисту від затоплення сіл: Кути, Миртюки, Гірне Стрийського району. «Укртрансстрой ЛТД» засновано киянкою Тетяною Лісніченко та тією ж австрійською компанією «МТД Холдінг ГМБХ».

В обґрунтуванні процедури закупівлі зазначено, що під реальною загрозою пошкодження перебуває автомобільна дорога міжнародного значення М 06 Київ-Чоп, що може призвести до призупинення ружу по ній транспортних потоків та негативно вплинути на проведення фінальної частини XІV чемпіонату Європи з футболу «УЄФА Євро 2012».