Син Богатирьової отримав пайку з 75 мільйонів Мінздраву
10.10.2011   //  

Міністерство охорони здоров’я України за результатами тендерів з 16 серпня по 3 жовтня уклало низку угод на придбання лікарських препаратів на загальну суму 74,41 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Найбільший підряд отримало ТОВ «Фармекс Груп». Компанія поставить вакцину для профілактики кашлюку (ацелюлярна), дифтерії, правця, гемофільної інфекції та поліомієліту (інактивована) – 223823 доз за 35,19 млн грн. Єдиним конкурентом переможця на цьому тендері було ТОВ «НВЦ «Біоніка».

Засновниками ТОВ «Фармекс Груп» є кіпрська офшорка «Абікарі Холдінгс Лтд (Abikari Holdings Ltd)» і ТОВ «Євразія-Фінанс». Український співзасновник в свою чергу має засновниками саму «Фармекс-груп» і вище згадане ТВО «Науково-виробничий центр «Біоніка». Власниками цієї фірми є Іван і Сергій Парубочії. За даними «ЗМІ» Сергій Парубочій вважається членом групи «Здоров’я» московського авторитетного бізнесмена Ігоря Сало, яка цього року отримала контроль над харківським заводом «Індар». За неофіційними даними, ця група в Україні близька до відомого діяча фармацевтичного ринку Бориса Литовського.

ПАТ «Фармстандарт-Біолік» отримало підряди на постачання ліків на суму 9,12 млн грн. Близько 20% акцій компанії належить Олександру Богатирьову, сину секретаря Ради національної безпеки України Раїси Богатирьової, відомої як одна з найвпливовіших осіб Партії регіонів в сфері медицини. 55% акцій «Біоліку» належить російському ВАТ «Фармстандарт».

ТОВ «Фарма Лайф» з львівської групи «Три-Центральний аптечний склад» поставить 112300 доз вакцини для профілактики кашлюку, дифтерії та правця з ацелюлярним кашлюковим компонентом.

ПАТ «Ганза» Петра Багрія, який відхрещується від власної компанії, що в попередні роки було найбільшим одержувачем державних підрядів, цього разу виграло контракти на суму 3,10 млн грн. Пов’язане ТОВ «Фармацевтичні препарати регіонів» отримає 30 тис грн.

Спільного українсько-естонського підприємства у формі ТОВ «Оптіма-Фарм, ЛТД» отримає 1,8 млн грн. Компанія належить Андрію Губському, двоюрідному брату нардепа Богдана Губського, який перейшов з БЮТ до Партії регіонів. За неофіційними даними, Андрій Губський є першим чоловіком Зінаіди Ліхачової, яка потім стала дружиною нинішнього голови Адміністрації президента Сергія Льовочкіна.

Також підряди МОЗ отримали ТОВ «Людмила-Фарм» (0,63 млн грн.), ПІІ у формі ТОВ «Фалбі» (5,29 млн грн.), ТОВ «Біомедінвест» (5,57 млн грн.), ТОВ «ІмБіоІмпекс» (0,19 млн грн.).