Для спецназу хотіли автобуси від Порошенко, а купили від донецького комсомольця на 9 мільйонів
10.10.2011   //  

Міністерство внутрішніх справ України за результатами тендеру 26 вересня уклало угоду на придбання автобусів спеціалізованого призначення на базі «Еталон» БАЗ А079.24 для потреб органів внутрішніх справ на 8,81 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Угоду укладено з ТОВ «Ярославь» з кодом ЄДРПО 31936646, який належить ЗАТ «Бориспільський автозавод», що виробляє автобуси «Еталон».

У фірми-перможця придбано вісім автобусів з внутрішнім переобладнанням по 490 тис грн. за один і 11 автобусів без переобладнання по 445 тис грн. за один, що майже на 50 тис грн. дорожче від ціни заводу-виробника.

Єдиним конкурентом переможця на тендері було ТОВ «Бюро науково-технічних досліджень та послуг», яке входить в мережу дилерів «Бориспільського автозаводу».

Технічне завдання в конкурсній документації було виписане під придбання автобусів «Богдан», які виробляє корпорація Петра Порошенко. В документі прямо йшлось про бажання МВС придбати «автобуси спеціалізованого призначення для потреб органів внутрішніх справ на базі «Богдан А-093312».

Проте було придбано автобуси БАЗу, який входить в корпорацію «Еталон» Володимира Бутко, раніше відомого як перший секретар Донецького обкому комсомолу.