Дах «Олімпійського», який ледь не згорів на відкритті стадіону, напередодні подорожчав на 10 мільйонів
10.10.2011   //  

Національний спортивний комплекс «Олімпійський» 30 вересня уклав угоду з ТОВ «Завод Майстер – Профі Україна» щодо компенсації додаткових витрат будівельної компанії, пов’язаних із валютними коливаннями. Вартість угоди склала 9,55 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Торги проведено за неконкурентною процедурою закупівлі «у одного учасника», оскільки ТОВ «Завод Майстер – Профі Україна» є підрядною організацією щодо зведення накриття над стадіоном «Олімпійський» в Києві, а договором підряду передбачені тверді договірні ціни на комплектуючі та послуги іноземних компаній. Ціна мала уточнюватись у разі зміни курсу продажу євро за шляхом підписання сторонами відповідної додаткової угоди.

В 2008 році вартість зведення накриття над стадіоном оцінювалось у 727 млн грн. «Завод «Майстер-Профі Україна» контролюється Дмитром Мішаловим, відомим як представник групи «Приват», та його партнерами Михайлом Кейтельгіссером і Михайлом Тульчинським.

Угоду щодо переоцінки даху було укладено за тиждень до урочистого відкриття НСК «Олімпійський». На церемонії 7 жовтня одна з петард святкового салюту підпалила плівку, яка накривала освітлювальні прилади. Великої пожежі вдалось запобігти дякуючи робітнику стадіону, який загасив полум’я вогнегасником. На людей на трибунах той час вже лився розплавлений пластик.