Карпатську та кримську резиденції Януковича розбудують ще на 140 мільйонів
16.08.2011   //  

На будівельні роботи, пов’язані з президентськими резиденціями Державного управління справами, укладено чергові угоди на суму 145,96 млн грн. Тендери проведено по неконкурентній процедурі закупівлі «у одного учасника». Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

КРП «Протизсувне управління» 8 серпня уклало угод з установою «28 управління начальника робіт» на проведення робіт з берегоукріплення, протизсувних та упоряджувальних робіт на Чорноморському узбережжі Криму в районі смт.Форосу (1 об’єкт). Вартість угоди склала 60,00 млн грн. В обґрунтуванні закупівлі необхідність виконання цих робіт, а також подробиці щодо будівельного об’єкту, не згадуються.

Нагадаємо, в липні Міністерство економрозвитку погодило Головному управлінню санаторно-курортних закладів в АР Крим Держуправління справами закупівлю будівельних послуг у цієї ж установи с структури Міністерства оборони. «28 управління начальника робіт» було обрано підрядником для реконструкції будівель державних резиденцій та будівництва двох гелікоптерних майданчиків в Криму за 152,30 млн грн.

Головне управління регіонального розвитку та будівництва Івано-Франківської облдержадміністрації 9 серпня уклало угоду вартістю 85,96 млн грн. з ТОВ «УНР ПІБ» на реконструкцію головного корпусу з інженерним блоком по вул.Зарічна, 4, с.Гута, Богородчанський район. За цією адресою знаходиться президентська резиденція «Синьогора».

Причиною обрання неконкурентної процедури закупівлі вказана необхідність виконувати доручення уряду та погіршення погоди восени.

«Уникнення негативних наслідків, пов’язаних із невиконанням доручень Уряду та реалізації державних програм, які віднесені до невідкладних заходів. На об’єктах необхідно виконати проектні та будівельно-монтажні роботи, на що залишилось не так багато часу. Крім того, будівельно-монтажні роботи будуть виконуватися в кліматичних умовах Західного регіону, де погодні умови з настанням осені являються досить складними», – йдеться в обґрунтуванні.

Підґрунтям для закупівлі будівельних послуг для «Синьогори» вказано наступні документи:

  • постанова Кабінету Міністрів України від 28.03.2011 р. № 334 “Деякі питання використання у 2011 році державних капітальних видатків”,
  • наказ Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 24.05.2011 р. № 55 “Про затвердження Переліку об’єктів державної форми власності, що є пріоритетними об’єктами державного та регіонального значення, перебувають у незадовільному стані та потребують невідкладного проведення робіт з будівництва, реконструкції і проведення ремонтних, проектних робіт”,
  • наказ Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 02.06.2011 р. № 66,
  • наказ Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 10.06.2011 р. № 76.

Також управління Івано-Франківської ОДА ще в липні направило в Мінекономрозвитку обґрунтування будівництва гостьового будинку в «Синьогорі» за 17,64 млн грн., однак погодження досі не опубліковано.

Нагадаємо, в липні ДП «Резиденція «Синьогора» уклало угоду на завершення капітального ремонту інженерних мереж та ремонтно-відновлювальних робіт об’єктів резиденції на суму 21,00 млн грн.