ДУСя затвердила ціну 21 мільйон за завершення ремонту президентської «Синьогори»
03.08.2011   //  

ДО «Резиденція «Синьогора» Державного управління справами Президента України 25 липня уклало угоду на завершення капітального ремонту інженерних мереж та ремонтно-відновлювальних робіт об’єктів резиденції. Роботи вартістю 21,03 млн грн. виконає підприємство «Гарант» Львівської обласної організації УТОГ. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

В червні конкурсний комітет «Синьогори» прийняв рішення про закупівлю ремонтних робіт по процедурі «у одного учасника» саме на 21,03 млн грн. у компанії, яка минулого року вже отримала підряд на ремонт президентської резиденції вартістю 33 млн грн.

Разом з тим, після розголошення даних про послуги, які закуповують державні чиновники, інколи вартість угоди зменшувалась у порівнянні з попередньо заявленою сумою. Наприклад, так зробив комплекс відпочинку «Пуща-Водиця» Держуправління справами при закупівлі послуг таксі для мешканців елітного комплексу.

Після оприлюднення даних про намір державного авіапідприємства «Україна» Держуправління справами орендувати за 8 млн грн. реактивний літак Falcon-900 для перевезення перших осіб держави у фірми, пов’язаної з оточенням Віктора Януковича, керівник главку забезпечення доступу до публічної інформації адміністрації президента Денис Іванеско також був змушений повідомити, що відповідна угода не укладена. За його словами, ДУС спільно з ДАП «Україна» поки лише розглядає можливість залучати лайнер для авіаперевезень перших осіб.