Оточення Януковича «налізінгувало» у залізниці ще 250 мільйонів
03.10.2011   //  

ПАТ «Лізингова компанія «Укртранслізинг» за результатами тендерів 21-22 вересня уклала угоди з ДТГО «Південно-Західна залізниця» та СТГО «Південна залізниця» на фінансові лізингові послуги загальною вартістю 244,16 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Південно-Західна залізниця за допомогою «Укртранслізинг» отримає щебенеочисну машину вартістю 82,10 млн грн.

За таку ж ціну щебенеочисну машину (RM-80 UHR) придбала Південна залізниця (ПЗ). Крім того, ПЗ закупила машину для виправки та рихтування колії із стабілізацією безперервної дії (Duomatic 09-32 CSM Dynamic) за 72,69 млн грн. та дизельну автомотрису монтажна АМВ з робочою платформою за 7,27 млн грн.

За даними SMIDA, 49,96% акцій «Укртранслизингу» володіє донецьке ТОВ «Лемтранс», 41,73% — Фонд держмайна України. 2,33% акцій належить донецькій корпорації «Міжрегіональий промисловий союз» (МПС), основним власником якої є сам «Лемтранс». Директором МПС до призначення керівником «Укрзалізниці» працював Володимир Козак.

«Лемтрансом» володіють ПАТ «Систем Кепітал Менеджмент» Ріната Ахметова, ТОВ «Сервіс-Охорона-Транспорт» Антона Пригодського, ПАТ «АРС» Ігоря Гуменюка, а також ТОВ «Укрпромінвестактив» і ТОВ «СПС-груп», пов’язані з компаніями, що приймали участь у землевідводі для резиденцій Віктора Януковича «Межигір’я».

Нагадаємо, Львівська залізниця придбала у «Укртранслізингу» рухомий склад на суму 109,76 млн грн., Одеська та Придніпровська залізниці – на 182,57 млн грн.