Держкорпорація та кіпрський «офшор» отримають півтора мільярда на переоснащення «Дніпроенерго»
03.10.2011   //  

ПАТ «Дніпроенерго» за результатами тендерів 23 вересня уклала дві угоди на переоснащення енергоблоків Криворізької та Запорізької Теплоелектростанцій. Загальна вартість угод склала 1 454,08 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Українська державна корпорація по виконанню монтажних і спеціальних будівельних робіт «Укрмонтажспецбуд» за 835,79 млн грн. виконає повний комплекс будівельно-монтажних робіт на об’єкті ВАТ «Дніпроенерго» Криворізька ТЕС: «Технічне переоснащення енергоблока №1».

ТОВ «Термоелектро-Україна» за 618,29 млн грн. виконає повний комплекс будівельно-монтажних робіт на об’єкті ВАТ «Дніпроенерго» Запорізька ТЕС: «Технічне переоснащення енергоблока №3».

Харківське ТОВ «Термоелектро-Україна» засноване «Термоелектро Сайпрус Лімітед» – офшорною фірмою з Кіпру. Раніше в засновниках підприємства були його нинішній директор Сергій Худяков та Євген Богоявленський, який займав посаду заступника начальника Управління СБУ в Харківській області за часів, коли губернатором Харківщини був Євген Кушнарьов.

Як відомо, більше 40% акцій ПАТ «Дніпроенерго» через «DTEK Holdings Limited» контролює «Донбаська паливно-енергетична компанія» Ріната Ахметова. 50% акцій «Дніпроенерго» через НАК «ЕКУ» володіє держава.