Ахметівці за 160 мільйонів вивезуть вугілля з «Свердловантрациту»
24.09.2011   //  

ДП «Свердловантрацит» за результатами тендеру 9 вересня уклало низку угод з ТОВ «Лемтранс» на послуги з перевезення вугілля залізничним транспортом в серпні-грудні 2011 року. Вартість угод склала 164,39 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

«Свердловантрацит» планує перевезти 1,65 млн тон вугілля від станцій Довжанська або Кр.Могила до Придніпровської та Луганської ТЕС (належать ВАТ «Дніпроенерго», контрольованому групою Ріната Ахметова), а також станцій Маріуполь-порт, Бердянськ та Миколаїв.

Група Ахметова контролює близько 20% статутного капіталу ТОВ «Лемтранс». Нещодавно директор по розвитку нових напрямів бізнесу СКМ Микола Нестеренко повідомив про плани групи Ахметова по збільшенню своєї частки в «Лемтрансі», яке володіє 10 тисячами піввагонів та Керченським стрілочним заводом. «Ми ведемо перемовини про викуп частки у існуючих акціонерів», – сказав Нестернко виданню «КоммерсантЪ-Украина».

Нагадаємо, ахматівська компанія ДТЕК минулого року уклала з «Свердловантрацитом» і «Ровенькиантрацитом» інвестиційні угоди. Днями директор ДТЕК Максим Тимченко повідомив про намір компанії взяти участь у конкурсі на концесію цілісних майнових комплексів цих вугледобувних підприємств. Конкурентом групи Ахметова буде ТОВ «Донпромбізнес», дочірнє підприємство компанії «Coal Energy S.A.» (Люксембург), яке через кіпрський офшор «Lycaste Holdings Limited» належить Виктору та Марині Вишневецьким.