Генштаб Збройних сил заплатив 160 тисяч за готель для гостей з ОБСЄ
22.09.2011   //  

Фінансове управління Генерального штабу Збройних сил України за результатами тендеру 15 вересня уклав угоду з ТОВ «Кашт івент сервіс» на послуги з короткочасного проживання у готелях представників держав-учасниць ОБСЄ та супроводжуючих осіб вартістю 163 тис грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Згідно з конкурсною документацією, планувалось заплатити за одномісні номери для 100-110 осіб за період 5-8 вересня з можливістю зменшення кількості номерів в залежності від кількості гостей. В цей період відомостей про перебування в Києві делегацій з ОБСЄ не було.

За даними ЗМІ, 14-15 вересня Україну відвідав генеральний секретар ОБСЄ Ламберто Дзаньера, який зустрівся з президентом Віктором Януковичем. 20 вересня шістдесят військових з європейських країн відвідали Білу Церкву в раках програми показу об’єктів Збройних Сил України представникам держав-учасниць Організації з безпеки та співробітництва в Європі (ОБСЄ). Європейці військові мали змогу побачити 8-й армійський корпус, який приймав участь в міжнародних миротворчих операціях в Іраку, Ліберії, Сьєрра-Леоне, Лівану, Анголи та Судану. У 2010 році 8-й корпус було визнано кращим в Збройних силах України.

В 2013 році Україна буде здійснювати політичне керівництво в ОБСЄ.