ДУСя таки орендувала за 8 мільйонів Falcon у «межигірської» фірми Януковича
20.09.2011   //  

Державне авіаційне підприємство «Україна» Державного управління справами 29 серпня уклало угоду з ТОВ «Центравіа» на послуги по залученню повітряного судна «Falcon 900» бортовий номер UR-CRD з екіпажами для авіарейсів. Вартість угоди склала 8,00 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Фірма, у якої орендується літак, була заснована в 2007 році Павлом Литовченко, який брав активну участь в оборудці з отриманням земельної ділянки для зведення резиденції «Межигір’я» Віктора Януковича. На нього було оформлено фірму «Танталіт», яка виступила офіційним орендатором 127 га землі в Вишгородському районі під Києвом поряд з 1,7 га, орендованими особисто Віктором Федоровичем. Зараз Литовченко є депутатом Київської облради.

Як повідомлялось, після оприлюднення даних про намір орендувати «Falcon 900», речник Адміністрації президента Денис Іванеско повідомив, що ДУС лише розглядає можливість залучати лайнер для авіаперевезень перших осіб. Поки ця можливість розглядалась, авіапідприємство «Україна» вирішило орендувати ще два літаки «Dornier 328-300» за 2,30 млн грн.

Нагадаємо, у того ж «Центравіа» за 7,5 млн грн. на рік орендовано вертоліт «Augusta 139».