Одну половину з тижневого півмільярда вуглепрому освоїли єфремівці, іншу розподілили ахметівці
16.09.2011   //  

Державні вугледобувні підприємства з 2 по 9 вересня уклали угоди на придбання товарів та послуг на суму 502,07 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Понад половину від всіх тендерів вуглепрому виграли компанії сім’ї голови парламентської фракції Партії регіонів Олександра Єфремова, заробивши 227 млн грн. на ДП «Луганськвугілля». З цим виграшем цьогорічні здобутки єфремівських фірм склали вже 1,75 млрд грн.

Держпідприємства «Ровенькиантрацит», «Донецька вугільна енергетична компанія» і «Свердловантрацит», повязані з групою Ріната Ахметова, провели тендери на 230 млн грн.

Компанії ПП «Укрстандарт-2009» і ПП «Лантан компані», які входять в групу народного депутата від Партії регіонів Юрія Іванющенко, заробили 15 млн грн. на «Лисичанськвугіллі».

ДП «Луганськвугілля» за 226,87 млн грн. придбало конвеєрну стрічку і устаткування у ТОВ «ТД «Краснолуцький машинобудівний завод», ТОВ «ДС-8», ПП «Портекс».

ДП «Ровенькиантрацит» за 159,06 млн грн. придбало комплекс диспетчерського телефонного зв’язку та гучномовного сповіщення, роботи по формуванню породного відвалу, устаткування, послуги з перевезення вантажів у ТОВ «Інжинірінг Промислових Технологій», ПП «Дейта Експрес», ТОВ «Компанія «Максімет», ТОВ «Виробниче управління Укрвуглеекології «Ровеньки-Антрацит», ТОВ «Енергоопторг», ПАТ «Донецькгірмаш», ПП «Експрес», ТОВ «Рігель-К».

ДП «Донецька вугільна енергетична компанія» за 49,15 млн грн. придбало кисень, труби, свердла, профілі, вали та шестерні у ТОВ «Дари природи, ТОВ «Укртехпоставка», ТОВ «НТП «Тор», ТОВ «Союз – ТМ», ТОВ «Промсплав».

ДП «Свердловантрацит» за 21,81 млн грн. придбало різне устаткування у кількох компаній.

ВАТ «Лисичанськвугілля» за 15,21 млн грн. придбало рейки і лісоматеріали у ПП «Укрстандарт-2009» і ПП «Лантан компані».

ДП «Сніжнеантрацит» за 13,42 млн грн. придбало устаткування і радіатори у ТОВ «Глорія-Трейд», ТОВ «ДЕТ-ЮА», ПП «Лугопт», ТОВ «Ровенькивуглеремонт», ТОВ «ДиКоН», ТОВ «ТД «Гірмаш Інтер».

ДП «Шахтарськантрацит» за 6,29 млн грн. придбало 6800 тон вугілля у ТОВ «ТД «Востоквуглемаш».

ДП «Антрацит» за 5,04 млн грн. придбало 140 тон амоніту 6ЖВ у ТОВ «Донметальянс».

ДП «Макіїввугілля» за 2,54 млн грн. придбало болти і гайки у ТОВ «Арсенал-Дон».

ДП «Красноармійськвугілля» за 1,73 млн грн. придбало гумові трубки у ТОВ «ТД «Востоквуглемаш».

ДП «Луганська обласна дирекція з ліквідації збиткових вугледобувних та вуглепереробних підприємств» за 0,81 млн грн. придбало у ТОВ Луганська виробничо-екологічна фірма – «Зефир» послуги з проведення планових температурних зйомок породних відвалів.