Литвин набрехав про двометрову огорожу навколо Ради? (фото)
16.09.2011   //  

Міністерство економічного розвитку 7 вересня погодило Управлінню справами Верховної Ради закупівлю «у одного учасника» послуг з капітального ремонту адміністративних будинків парламенту на суму 9,45 млн грн. Угоду буде укладено з Державнии будівельнии комбінатом Управління справами ВР. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

В обґрунтуванні закупівлі, яке є в розпорядженні «Наших Грошей», вказано що і чому треба ремонтувати, без розбивки вартості по окремим об’єктам:

  • вул. Інститутська, 8 – модернізація теплового пункту та системи вентиляції з монтажем автоматики та проведенням пусконалагоджувальних робіт;
  • вул. Грушевського, 18/2 – ремонт покрівлі, оздоблення фасадів та балконів будівлі парламентських комітетів;
  • вул. Грушевського, 5 – металева огорожа будівлі Верховної Ради, в якій проходять засідання парламенту. Необхідність ремонту огорожі пояснюється «фізичним зносом металу». (Повністю обґрунтування тут).

Нагадаємо, перед початком осінньої сесії 6 вересня довкола головної будівлі парламенту зявилась міцна двометрова металева огорожа. Вона дублює невисокий металевий бар’єр, яким багато років була огороджена Верховна Рада.

Коментуючи появу огорожі, спікер парламенту Володимир Литвин заявив, що «Верховна Рада не має до цього ніякого відношення».

«У Верховної Ради є невеличка огорожа, яка вже давно споруджена і ні в кого не викликає заперечень», – сказав Литвин, переадресувавши питання про того, хто встановив огорожу, до міської влади Києва.

Фото Tochka.net. За новою високою огорожею Ради видно невеликий давно існуючий бар’єр, якого не торкнулись ремонті роботи.