Група Багрія розіграла між собою 7 мільйонів на ліках для столичних гемофіліків
15.09.2011   //  

Головне управління охорони здоров’я Київської міськдержадміністрації за результатами тендеру 8 вересня уклало низку угод на придбання різних факторів коагуляції крові на загальну суму 7,30 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

ТОВ «Фармацевтичні препарати регіонів» за 4,98 млн грн. поставить препарат концентрату фактора коагуляції крові VIII для лікування хворих на гемофілію «А» (1954500 МО).

ПАТ «Ганза» за 0,89 млн грн. поставить факто крові ІХ для хворих на гемофілію «В» (298000 МО) і за 1,43 млн грн. фактор крові VIII та фактора Віллєбранда для лікування хворих на хворобу Віллєбранда (205000 МО).

В тендері брали участь лише ці дві компанії. Вони входять в групу Петра Багрія та Андрія Лірника.

Нагадаємо, цього року Мінздрав почав проводити закупівлі лікарських препаратів лише наприкінці літа. «Ганза», яка у минулі роки отримувала найбільші підряди МОЗу, під час керівництва міністерством Олександром Аніщенко стала вигравати тендери набагато рідше. Голова уряду Микола Азаров назвав ситуацію з закупівлями ліків «надзвичайною ситуацією» і доручив МНС придбати у європейських виробників ліки для хворих на гемофілію. На виконання доручення міністерство Віктора Балоги по процедурі закупівлі «у одного учасника» за 5 млн грн. придбало ліки у ПАТ «Ганза», яке є посередницькою структурою, а не виробником. Джерела «НГ» називають власника «Ганзи» Петра Багрія особистим приятелем Миколи Азарова.