Регіональні «даішники» купують нові системи по 300 тисяч, щоб слідкувати за водіями
14.09.2011   //  

Управління державної автомобільної інспекції управління МВС в Сумській та Донецькій областях за результатами тендерів 5 та 8 вересня уклали угоди з ТОВ «Оллі Транс» на придбання комплексів відеофіксації транспортних засобів з розпізнанням номерних знаків та перевіркою за розшуковими реєстрами «Відеоконтроль-Рубіж». Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Управління ДАІ в Сумській області придбало два комплекси за 569 тис грн. Донецькі інспектори купили три комплекси за 854 тис грн. Вартість однієї системи складає 284,66 тис грн.

Система «Відеоконтроль-Рубіж» дозволяє здійснювати:

  • розпізнавання автомобільних номерів (система автоматично розпізнає однорядкові номерні знаки для нерухомих і рухомих, що наближаються і віддаляються автомобілів, при візуально помітних номерних знаках ймовірність розпізнавання не нижче 90% як у світлий, так і в темний час доби);
  • збереження в архіві знімків і транспортних засобів;
  • моніторинг дорожньої обстановки в режимі реального часу;
  • перевірку транспортних засобів по базах реєстраційних номерів, у тому числі по базах розшуку, оперативним орієнтуваннях і маскам нечіткого пошуку;
  • інформування оператора про появу автомобіля, включеного в базу розшукуваних ТЗ;
  • автоматичну генерацію статистичних звітів для аналізу транспортних потоків.

Всього, за липень-вересень такі системи придбали вісім регіональних управлінь ДАІ: в Донецькій області (4 комплекти), Сумській (2), Львівській (1), Рівненській (2), в Криму (3), Кіровоградській (1), Закарпатській (2), Вінницькій (1).