Януковичу замість одного блатного літака орендують два (фото)
13.09.2011   //  

Державне авіаційне підприємство «Україна» Державного управління справами вирішило орендувати у ТОВ «Українська авіаційна компанія «Аеростар» два літаки «Dornier 328-300» (UR-AER, UR-WOG, заводські номери 3176, 3118) з екіпажами для чартерних рейсів у 2011 році. Вартістю угоди має скласти 2,30 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Авіакомпанія обрана по неконкурентній процедурі закупівлі «у одного учасники». Тепер Мінекономрозвитку має погодити цю закупівлю. Обґрунтування не опубліковано.

Літаки мають вмісткий салон, дещо більший від «Falcon 900» (бортовий номер UR-CRD). Нагадаємо, цей літак ДУС збирається орендувати за 8 млн грн. на рік у ТОВ «Центравіа», пов’язаного з сім’єю Віктора Януковича. МЕРТ погодило цю закупівлю, однак ДУС досі не уклало угоду.

ТОВ «Українська авіаційна компанія «Аеростар» було створено в 90-х роках за участі Людмили Супрун, відомої як голова Народно-демократичної партії. Зараз власниками компанії є Аскеров Шохраддин Исабали-Огли, Василь Порва і Галина Іващенко, яка замінила Людмилу Супрун в складі засновників. Вона відома як співвласниця «Академії фігурного катання Руслана Гончарова», а також бізнес-партнерка дружини відомого забудовника Івана Куровського, близького до Миколи Азарова народного депутата Геннадія Самофалова, а також Юрія Бобера. Він відомий як співвласник ТОВ «П.М.А.», у якій Нацагентство з питань Євро-2012 Бориса Колеснікова платить гроші за оренду офісу в бізнес-центрі «Парус» Дмитра Фірташа.