У Клюєва зарубали чверть мільйона «Олімпійської надії-2022» Колеснікова
13.09.2011   //  

Міністерство економічного розвитку та торгівлі відмовило держпідприємству «Олімпійська надія – 2022» в погодженні закупівлі «у одного учасника» послуг з дослідженні гір в Карпатах на предмет затвердження гірськолижних трас. Відповідне оголошення опубліковано в «Віснику державних закупівель».

ДП «Олімпійська надія – 2022» 19 серпня подало заявку на погодження закупівлі «у одного учасника» послуг з передпроектних досліджень гір Великий Верх, Магура Жиде (Закарпатська обл.), гори Кременець (Львівська обл.) для інспекції і затвердження гірськолижних трас зі швидкісного спуску, супер-гіганта, супер-комбінації, слалому-гіганта, слалому в рамках реалізації національного проекту «Олімпійська надія – 2022». За виконання робот у термін до 30 вересня 2011 року ТОВ «Київспортсервіс» мало отримати 289 тис грн.

МЕРТ відмовило в погодженні через те, що подані документи не підтверджували наявності підстав для застосування процедури закупівлі «в одного учасника».

«Не надано засвідчену в установленому законодавством порядку копію протоколу засідання комітету з конкурсних торгів щодо прийняття рішення про застосування процедури закупівлі в одного учасника; не надано проект договору про закупівлю послуг (відсутній додаток №1 – «Технічне завдання», який є невід’ємного частиною проекту договору); не надано засвідчену в установленому законодавством порядку копію річного плану закупівель; не надано засвідчених в установленому законодавством порядку копій установчих документів, свідоцтва про державну реєстрацію учасника та ліцензії (дозволу) на провадження певного виду господарської діяльності», – йдеться в повідомленні міністерства, очолюваного першим віце-прем’єром Андрієм Клюєвим.

Щойно створене ДП «Олімпійська надія – 2022» займається впровадженням ідеї віце-прем’єра Бориса Колеснікова проведення в Україні зимових Олімпійських ігор.

ТОВ «Київспортсервіс» належить Дмитру Франчуку, Світлані Король та Леоніду Тікуну. Останні двоє також відомі як власники ЗАТ «Гірськолижний спортивний комплекс «Протасів Яр», яке донедавна контролювало єдину в Києві трасу для спуску на лижах та сноубордах.