Брат замгенпрокурора допоміг міністерству Тігіпко злити 60 мільйонів на харчуванні дітей
13.09.2011   //  

Угоди на харчування дітей в областях, постраждалих від Чорнобильскої катастрофи, на загальну суму 112,37 млн грн. було укладено 1 вересня – в той самий день, коли в Антимонопольному комітеті було прийнято до розгляду скаргу щодо порушення Міністерством соціальної політики Сергія Тігпіко порядку проведення процедури закупівлі. Відповідне оголошення адміністративна колегія АМКУ з розгляду скарг про порушення законодавства у сфері державних закупівель опубліковано на сайті АМКУ.

В рішенні колегії вказано, що скарга від ТОВ «Цитадель Мега Сіті» надійшла 31 серпня. Колегія, очолювана Рафаелем Кузьміним (двоюрідним братом заступника Генпрокурора Рената Кузьміна, який курує слідство по справі Юлії Тимошенко) прийняла скаргу до розгляду 1 вересня і призначала сам розгляд на 4 жовтня. Рішення колегії підписано безпосередньо Рафаелем Кузьміним.

Разом з тим колегія не ухвалила рішення щодо призупинення процедури торгів, хоча у багатьох випадках зупиняє тендер на строк до винесення рішення за скаргою. Це дозволило Мінсоцполітики 1 вересня за результатами тендеру укласти угоди на харчування на загальну суму 112,37 млн грн., з яких 57,40 млн грн. отримало ТОВ «Метсобстар-ХК». Скарга цієї фірми до АМКУ на початку 2011 року дозволила Міністерству оборони скасувати відкриті торги на придбання послуг харчування для армії і провести торги по неконкурентній процедурі закупівлі «у одного учасника» на суму 621 млн грн.