Друг Льовочкіна пов’язаний з найбільшими інтервенціями росіян в Україну
12.09.2011   //  

Управляючий директор компанії «Тройка діалог Украина» Анатолій Єршов є давнім другом і бізнес-партнером голови Адміністрації президента Сергія Львочкіна, повідомляє «Forbes Украина».

На російську «Тройку», яка зайшла в Україну в 2005 році, зараз припадає 8% усього обсягу торгів на «Українській біржі» і вона пов’язана з найбільшими придбаннями росіян в Україні за часів президентства Віктора Януковича.

В 2010 році компанія супроводжувала угоди по продажу «Індустріального союзу Донбасу» і «Запорожсталі» групі російських інвесторів. Угоди фінансував «Внешэкономбанк», очолюваний Володимиром Путіним. У 2011 році «Тройка» організувала три випуски облігацій «Промінвестбанку», який під час кризи перейшов під контроль «Внешэкономбанку». Цього року «Тройку» офіційно придбав російський «Сбербанк».

Керівник компанії Анатолій Єршов потоваришував с Сергієм Львочкіним під час навчання в «нархозі». Вони разом відкрили консультаційний центр, пов’язаний з міжнародною студентською організацією ISIC. Після того Львочкін (син головного тюремника України) робив кар’єру в органах влади: був радником донецького губернатора Януковича, помічником президента Кучми.

В цей час Єршов потрапив на орбіту нацбанківської групи Гетьмана. В 1998 році на роботу керівником управління Міністерства економіки запросив Віктор Суслов. Пізніше він робив в «Брокбізнесбанку» братів Буряків, яких патронував Володимир Стельмах, «Першому інвестиційному банку» і «Кліринговому банку». Ці два банки були засновані за активної участі Віктора Ющенко. В 2006-му році стало відомо, що «Кліринговий дім» придбав Іван Фурсін, бізнес-партнер Дмитра Фірташа.

В 2003-му Єршов став першим заступником голови правління «Ощадбанку», наступного року зайняв аналогічну посаду в «Укртелекомі», наглядову раду якого очолював Львочкін. В «Укртелекомі» Єршов створював пенсійний фонд для робітників компанії. Очоливши українську філію «Тройки» Єршов отримав підряди «Ощадбанку» і «Укртелекому» на розміщення корпоративних облігацій.

Від «Наших Грошей». Вже рік ніхто достеменно не знає, хто є кінцевим покупцем «Укртелекому», який було продано нібито австрійському консорціуму EPIC. За неофіційними даними, продаж було організовано Сергієм Львочкіним, якому потурала сім’я Януковича.