Люди, які продали Бойкові вишку, виявились привидом і бомжем (відео)
07.09.2011   //  

Директор компанії  Highway Investment Processing Стан Горін стверджує, що немає жодного поняття про те, чим займається ця фірма. Він також не впізнав своїх підписів на установчих документах.

Про це дізнався телеканал TVi , відправивши свою телегрупу до Латвії, де проживає Стан Горін.

«Ця компанія мені нічого не говорить»,- сказав Горін журналістці Наталі Седлецькій.

Ще гірша ситуація виникла із пошуками Еріка Ванагельса – людини, яка є засновником обидвох фірм, що розіграли між собою тендер «Чорноморнафтогазу» із купівлі бурової установки.

Виявилось, що Ванагельс уже багато часу не проживає за місцем своєї реєстрації. Сусіди ж розповіли про те, що це – бідна стара людина, яка полюбляє хильнути. На твердження українців, що Ванагельс продав Україні установку за 400 млн доларів, сусіди відповіли щирим сміхом.

TVi  дізнався, що у Латвії процвітає бізнес із створення офшорних фірм із підставними особами, розслідування каналу привело до фірми International Overseas Services. Журналісти представились клієнтами, яким потрібно зареєструвати офшор для торгівлі автомобілями. Однак, виявилось, що співпраця з цим юридичним бюро можлива лише на умовах рекомендацій від інших клієнтів.

Нагадаємо, що ДАТ «Чорноморнафтогаз» придбав бурову установку за $400 млн на тендері, який пройшов за участі двох споріднених фірм. Через посередницьку структуру Highway Investment Processing LLP ціна придбаного обладнання зросла на $150 млн.

Бурову платформу сінгапурського виробництва було продано британській компанії за $248,5 млн. На українському тендері ціна зросла на 150 мільйонів. У тендері взяли участь дві закордонні фірми, які виявились пов’язаними між собою.

Їх керівники – Ерік Ванагельс та Стан Горін- вже фігурували в звіті американської фірми «Trout cacheris» про діяльність уряду Юлії Тимошенко, який минулого року було підготовлено для уряду Миколи Азарова.

Текст про те, як проходив тендер, можна прочитати тут.