Держфірма Ахметова викинула дешевого сина Богатирьової з тендеру на 200 мільйонів
07.09.2011   //  

ПАТ «Західенерго» за результатами тендеру 31 серпня уклало угоду з ТОВ «Донецькенергоремонт» на реконструкцію котельного обладнання енергоблока №5 Бурштинської ТЕС. Вартістю угоди склала 218,50 млн грн. Роботи треба виконати до ІІІ кварталу 2012 року. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Згідно з протоколом розкриття, до участі у торгах було допущено чотири пропозиції. Найдешевшу у розмірі 164,55 млн грн. подало київське ТзОВ «Завод енергетичного машинобудування». Однак тендерний комітет «Західенерго» прийняв рішення про відхилення цієї конкурсної пропозиції, оскільки компанія не подала довідку з обслуговуючого банку про відсутність (наявність) заборгованості за кредитами. Також «Західенерго» не влаштували умови оплати, запропоновані «Заводом енергетичного машинобудування».

З решти було акцептовано пропозицію ТОВ «Донецькенергоремонт», яка була дорожчою на 54 млн грн. Пропозиції російського ВАТ «ЭМАльянс» і українського ДП «ЮТЕМ-Інжиніринг» були ще дорожчими.

Основними засновниками ТзОВ «Завод енергетичного машинобудування» є Ігор Богатирьов, син секретаря РНБОУ Раїси Богатирьової, а також Володимир Бузінов. Богатирьов і Бузінов в 2007 році входили до керівного складу НЕК «Укренерго».

Засновниками ТОВ «Донецькенергоремонт» є донеччани Микола Пахолка і Ігор Грушко.

Державне ПАТ «Західенерго» контролюється групою Ріната Ахметова. До призначення секретарем РНБОУ Раїса Богатирьова вважалась представником так званого «ахметівського» крила Партії регіонів.