Авторитетна фірма Близнюка без варіантів отримала 23 мільйони на гламуризацію донецьких фасадів
07.09.2011   //  

Управління капітального будівництва Донецької міськради 2 вересня уклала низку угод з ТОВ «Марморокбуд» на реконструкцію фасадів житлових будинків №№2,4,6,8 по пр.Ілліча в Донецьку. Загальна вартістю робіт склала 23,02 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Всі підряди компанія «Марморокбуд» отримала по неконкурентній процедурі закупівлі «у одного учасника». В обґрунтуванні немає жодних пояснень вибору саме цієї фірми у якості підрядника. Управління капбудівництва посилається на необхідність термінового ремонту фасадів до кінця ІІІ кварталу 2011 року разом з заліченням ремонту проспекту Ілліча в рамках підготовки Донецьку до Євро-2012.

Раніше «Марморокбуд» також без конкуренції було обрано генпідрядником реконструкції школи в Єнакієве (28 млн грн.), в якій навчався Віктор Янукович. Директор компанії Олександр Маліч з цього приводу заявив, що це сталось через авторитетність фірми.

«Почему мы получили? Потому что мы очень приличная фирма, строго выполняющая свои обязательства. Мы заработали себе нормальный здоровый авторитет. Поэтому, как теперь модно говорить, без комментариев», – сказав Маліч.

Засновником ТОВ «Марморокбуд» є ТОВ «СК Інжиніринг». В складі засновників цієї фірми до 2008 року була Лілія Близнюк, дружина Анатолія Близнюка, який в липні залишив посаду голови Донецької ОДА і був призначений міністром регіонального розвитку. Будівництва і ЖКГ. Зараз власникам «СК інжиніринг» є белізьський офшор «Діомар інвест лімітед» і ТОВ «Всеукраїнська управляюча компанія». Ця фірма через низку засновників контролюється товариством з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «Д.С.», до складу засновників якої входить син міністра Олексій Близнюк.

Проспект Ілліча поєднує в собі функції по розв’язці транспортного та пасажирського руху і функції ділового, торгівельного та культурного центру м.Донецька. Житлові будинки, яким відремонтують фасади, знаходяться на частині проспекту Ілліча від площі Леніна до набережної ріки Кальміус, де на час проведення ЄВРО -2012 буде розташовано штаб – квартиру УЕФА в м. Донецьку. Житлові будинки зведені в 1962-1967 роках.

Вартість ремонту кожного фасадів будинків №№4,6,8 на донецькому пр. Ілліча складе понад 6 млн грн., фасад будинку №2 оцінено в 4 млн грн. Нагадаємо, в серпні аналогічні підряди на ремонт фасадів житлових будинків в Києві були розіграні на відкритих торгах. Загальна вартість ремонту чотирьох фасадів на Хрещатику склала 3,53 млн грн.