Скільки часу Азаров відсидить у клітці Луценка?
04.09.2011   //  

Усе-таки представники теперішньої влади на порядок відкритіші, а головне – добріші від своїх попередників. Роблять усе можливе й неможливе, щоби наступникам не довелось сушити голову за що їх, теперішніх владарів, запхати у клітку. Усе – щиро, відкрито. Як діти…

От хто знав, наприклад, про «страшний квартирний злочин» Луценка, поки він був міністром? Отож-бо й воно… А Микола Янович зовсім інша людина. Усе, що робить – зразу в пресу: «Доручаю Балозі купити ліків на 50 млн, бо Онищенко – не справляється».

Усі в принципі розуміють, що Азарову потрібні не стільки  ліки, скільки голова Онищенка. Але ж таке алібі до справи не пришиєш. Особливо на фоні того, що прем’єр-міністр наказав міністрові порушити закон і без тендеру купити товару на 50 мільйонів державних грошей.  А 50 млн – це вже, як то кажуть, «в особливо крупних розмірах».

Правда,несподівано Азаров дотумкав, що це він поступив «трохи не теє». І два дні тому напружив Клюєва, щоб той в черговий раз поміняв Закон про держзакупівлі.

Цитуємо:  «Цілком очевидно, що до закону треба вносити певні зміни, які дозволять у виняткових випадках приймати оперативні рішення і нести за них персональну відповідальність».

Людськими словами: треба змінити Закон завтра, щоб він міг виправдати те, що Азаров зробив учора.

Взагалі-то здалеку воно виглядає трохи кумедно: закон так недавно міняли, що він ще не встиг навіть вступити в дію. Ну, і крім того, навіть кожне малятко в курсі, що заднім числом закон тил не прикриває.

Але ж від смішного до трагічного один крок. І Азаров,  розділивши 50 млн на ціну однієї квартири від Луценка, певно, дійшов до висновку, скільки часу майбутня злочинна влада може йому впаяти.

У нас же ж тепер така тенденція, що міністрів скоро садитимуть за непомиті руки. Вкрадені мільйони воно якось тяжко рахувати, а руки – от вони.  

Аж шкода стає прем’єра. А з іншого боку – правила гри започаткували його однопартійці. Так що мийте руки перед їжею, Миколо Яновичу. Гігієна рук – це прекрасна профілактика  цирозу.

Блог: від Олексій Шалайський