На порятунок Домініканського монастиря у «фестивальному» Підкамені дали три мільйони
04.09.2011   //  

Управління охорони культурної спадщини Львівської облдержадміністрації за результатами тендеру 29 серпня уклало угоду з ПАТ «Львів-Реставрація» на роботи з реставрації Домініканського монастиря у смт. Підкамінь Бродівського району за 3,12 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

В червні 2009 року, Львівська облрада прийняла програму соціально-економічного та культурного розвитку області на 2010 рік, згідно з якою на ліквідацію аварійного стану дзвіниці храму Домініканського монастиря було передбачено 700 тис грн., які освоїла «Підрядна організація «Аркада».

На початку лютого сильні пориви вітру зруйнували частину риштування монастиря, внаслідок чого було розбито дві барокові скульптури.

Домініканський монастир у Підкамені споруджено впродовж XVII-XVIII століть. До 1946 року він був діючим, у 40-50-их роках там була в’язниця. У другій половині 50-их років на місці в’язниці було засновано психоневрологічний інтернат закритого типу. В 1997 році монастир відновлено. Зараз він належить монахам студитам УГКЦ і носить назву «Походження Древа Христового». З 2007 року у Підкамені щорічно проводиться етнофестиваль.