Оренду землі, на якій живе Янукович, занизили в 50 разів
03.09.2011   //  

 Нормативну оцінку земельної ділянки в «Межигір’ї» встановлено в розмірі 682 гривні за сотку.

 Як повідомляє кореспондент Української правди, відповідне рішення ухвалила Вишгородська райрада.

 Своїм рішенням районна рада затвердила нормативну оцінку земельної ділянки площею 105 гектарів в «Межигір’ї» в розмірі 7 мільйонів 136 тисяч гривень.

 Сьогодні ця земля перебуває в оренді фірми «Танталіт», що виступає номінальним власником «Межигір’я».

 Таку невисоку нормативну оцінку представники районної ради пояснили тим, що за цільовим призначенням земля в «Межигір’ї» відноситься до рекреаційних, а ця категорія земель має відповідний норматив.

 Вони послалися на висновки державного «Київського науково-дослідного та проектного інституту землеустрою».

 Водночас, під час обговорення питання проти заниженої оцінки виступили депутати районної ради від партій «Свободи» та «Удар».

 Вони наполягали, що земля в «Межигір’ї» – це земля комерційного призначення, тому її нормативна оцінка має бути значно дорожчою

 Керівництво райради наполягало, що землі «Межигір’я» по всіх обліках ідуть як землі рекреаційного призначення.

 Вони стверджували, що нормативна оцінка землі в «Межигір’ї» зроблена з метою підвищення орендної плати фірмі «Танталіт», а не з метою відчуження землі в приватну власність.

 При цьому керівництво Вишгородської районної ради належить до Партії регіонів, а складі ради вони мають більшість голосів.

 У підсумку, за винесене районною радою рішення проголосували депутати від Партії регіонів, «Сильної України» та «Фронту змін».

 Водночас комерційна вартість землі в Нових Петрівцях, до яких відноситься «Межигір’я», є значно вищою – вона становить близько 5 тисяч доларів за сотку.

 Цього ж дня Вишгородська райрада затвердила нормативну оцінку земельної ділянки для іншої особи – СТ «Ялинка» – в розмірі 3000 гривень за сотку. Ця земля розташована значно далі від Києва, ніж «Межигір’я» – у Нижчедубечанській сільраді.

 НГ. Нагадаємо, у 2007 році «Межигір’я» знаходилось на балансі ющенківської ДУСі. Щоб Янукович зміг отримати державну резиденцію, ДУС передала її Міністерству природи Джарти, а той зіпхнув її «Надрам «України» Ставицького. Після цього НАК продав резиденцію одній приватній компанії, а від іншої отримав собі розвалюху під офісне приміщення.

 Відтепер на території «Межигір’я», яке орендоване приватною структурою, проживає Віктор Янукович. Ця зона є джерелом постійних конфліктів, оскільки президент не показує журналістам, які в нього апартаменти.