- НАШІ ГРОШІ - https://nashigroshi.org -

Банк Жванії асистував улюбленій прокладці уранового ГЗК на 50-мільйонному тендері

ДП «Східний гірничо-збагачувальний комбінат» за результатами тендеру 25 серпня уклав угоду з ТОВ «Енерджі трейд груп» на 50 глуходонних піввагонів моделі 12-955 (вантажопідйомність 71 тон) у фінансовий лізинг на три роки. Вартість угоди склала 49,80 млн грн. про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

ТОВ «Енерджі трейд груп» зі статутним капіталом 65 тис грн. зареєстровано в одному з багатоквартирних будинків на бульварі Лепсе в Києві. Засновником фірми значиться мешканець смт Тростянець Вінницької обл. Євгеній Буга. З моменту реєстрації фірми у 2009 році вона вигравала тендери виключно СхідГЗК, який займається видобутком уранової руди, заробивши на постачанні різної продукції загалом 33,46 млн грн.

Єдиним конкурентом «Енерджі трейд груп» на тендері було ПАТ «Діамантбанк», який пропонував рівно 50 млн грн., що всього на 0,4% дорожче пропозиції фірми-переможця.

«Діамантбанк» входить в групу «Брінкфорд» [1] народного депутата Давида Жванії (НУНС, входить до складу правлячої коаліції Партії регіонів, блока Литвина і комуністів). З 1990-х років група «Брінкфорд» була відома як партнер «Енергоатому».