Донецький Козак за 1,5 мільярди купив дизпаливо для залізниці у донецьких і Єрємєєва
01.09.2011   //  

ДП «Укрзалізничпостач» за результатами тендеру 26 серпня уклало угоди на придбання дизпалива на суму 1,45 млрд грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Партію палива вартістю 469,82 млн грн поставить донецьке ТОВ «Екоойл», засновниками якого є Олеся Лоїк та Сергій Тронь.

Дві партії дизпалива за 979,99 млн грн. придбано у луцького ТОВ «Укрпостач-Нафтотрейд». В конкурсній документації є відомості про обсяг одного з лотів тендеру, виграних цією фірмою – угода на 489,99 млн грн. укладена на придбання 6 тис тон дизельного палива марки Л-0,2-62 або дизпалива підвищеної якості (ЄВРО) марки В вид ІІ. Таким чином вартість однієї тони склала 81666 грн., або майже 82 гривні за один кілограм дизпалива.

ТОВ «Укрпостач-Нафтотрейд» засновано кіпрським офшором «Овг оіл вест лімітед», яке виступає засновником ряду фірм групи «Контініум» Ігоря Єрємєєва, в тому числі ТОВ «Золотий екватор», яке цього літа стало найкрупнішим постачальником палива для державних органів і підприємств.

Нагадаємо, ТОВ «Укрпостач-Нафтотрейд» у квітні також виграло тендер на постачання дизпалива «Укрзалізниці» на 1,7 млрд грн. Всі інші постійні постачальники залізниці підрядів не отримали. У березні головою «Укрзалізниці» став Володимир Козак, який працював в бізнес-структурах Рината Ахметова.