Раднику Кернеса на вистачає грошей, але його фірма старанно виграє тендери на ремонт доріг
30.08.2011   //  

Служба автомобільних доріг у Харківській області за результатами тендеру 25 серпня уклала низку угод на ремонт вулиць у населених пунктах на загальну суму 83,65 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Підряди на 23,78 млн грн. отримало ТОВ «Паркінг+», засновником та директором якого до минулорічного призначення головою Департаменту будівництва міськради та радником мера Харкова з питань ЖКГ був Володимир Чумаков. Фірма має відремонтувати в Харкові вул. Вернадського, вул. Гамарника, пров. Банний. В усіх тендерах єдиним конкурентом «Паркінг+» було комунальне підприємство «Шляхрембуд». З врахуванням цих тендерів, «Паркінг+» в 2011 році отримала будівельні підряди на суму 261,69 млн грн.

Між тим, Володимир Чумаков днями заявив, що у Харкові підрядники за свій рахунок ремонтують дороги у рамках пiдготовки до Євро-2012. «З обiцяних державою 500 мільйонів гривень ми не отримали нi копiйки. Усi пiдрядники, якi працюють на сьогоднiшнiй день в мiстi Харковi, працюють за свої кошти, беруть кредити i так далi. Ми оплачуємо частину робiт iз мiського бюджету», – сказав він.

Також підряди Служби автодоріг виграли:

  • ДП «Харківський облавтодор» – 8,54 млн грн. за ремонт у м.  Балаклія, вул. 40 років Перемоги, смт. Великий Бурлук, Під`їзд до меморіалу, м. Красноград, вул. Будьоного,  смт. Нова Водолага, вул. 40 років Перемоги, м. Барвінкове, вул. 50 років Радянської України, м. Барвінкове, вул. Леніна;
  • ПАТ «Шляхове ремонтно-будівельне управління № 33» – 3,81 млн грн. на ремонт у м. Куп‘янськ, пл. Леніна, м. Куп‘янськ, вул. 1-го Травня, майдан Жовтневий, м. Куп‘янськ, пров. Шкільний, смт. Козача Лопань, вул. Шлях Індустрії;
  • ТОВ «ДорТехСтрой» – 1,43 млн грн. за ремонт у м. Люботин, вул. 8-го Березня, смт. Пісочин, вул. Шкільна;
  • ТДВ «Спецбуд-3» – 5,77 млн грн. за ремонт у м. Харків, вул. Балакірєва, м. Харків, вул. О.Яроша на ділянці від вул. Єсеніна до вул. Балакірєва;
  • ТОВ «Співдружність» – 0,69 млн грн. за ремонт у м. Валки, вул. Жовтнева;
  • ТОВ «Шляхове будівництво «Альтком» – 39,61 млн грн. за ремонту у м. Харків, вул. Білгородське шосе, м. Харків, вул. Броненосця Потьомкіна.

Нагадаємо, минулого тижня донецька компанія «Альтком» також отримала підряди на ремонт доріг у Харківській області на суму 37 млн грн.

Для виконання зобов’язань з пiдготовки в частинi ремонту та реконструкцiї дорiг до Євро-2012 Харкiвська мiськрада вирiшила здiйснити позики до бюджету мiста в сумi 99,5 млн грн шляхом випуску облiгацiй мiсцевої позики. Вквiтнi цього року вiце-прем’єр Борис Колеснiков пообiцяв, що на пiдготовку дорiг у мiстах, що прийматимуть Євро, з держбюджету України буде видiлено додатково 2,4 млрд грн., зокрема – 500 млн грн. для Харкова.