Дві держкомпанії взяли в борг третину мільярда
30.08.2011   //  

ДАХК «Артем» 19 серпня уклала угоду з ПАТ «Державний експортно-імпортний банк України» на відкриття невідновлювальної кредитної лінії для фінансування поточної діяльності з лімітом 197,60 млн грн. строком на 364 дні. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Тендер проведено за неконкурентною процедурою закупівлі «у одного учасника». Вибір процедури компанія «Артем» обґрунтовує тим, що «в силу незалежних від Компанії обставин, грошові кошти, які Компанія  планувала направити на закупівлю готових покупних виробів, виплату заробітної плати та обов’язкових платежів, надійдуть в 4 кварталі 2011р. Оскільки це стало відомо лише наприкінці липня, Компанії терміново потрібні кошти для фінансування поточної діяльності».

ДАХК «Артем» випускає авіаційні керовані ракети для озброєння літаків типу МіГ, СУ, складні вироби для авіаційної техніки, а також побутову техніку, засоби пересування для інвалідів.

ДП «Східний гірничо-збагачувальний комбінат» за результатами тендеру 19 серпня уклало угоду з ПАТ «Дочірній Банк Сбербанку Росії» на відкриття поновлюваної мультивалютної (гривня, долар США, євро, російський рубль) кредитної лінії з загальним лімітом  еквівалентним 150,0 млн грн. строком на один рік. Про цільове призначення кредиту не повідомляється. Держпідприємство веде видобуток уранової руди.