Сімейна фірма губернатора-міністра відбудує єнакіївську школу за 28 мільйонів
25.08.2011   //  

Головне управління капітального будівництва Донецької облдержадміністрації 16 серпня уклало угоду з ТОВ «Марморокбуд» на реконструкцію школи №34 в м.Єнакієве вартістю 28,42 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Закупівля проведена за процедурою «у одного учасника». Вибір неконкурентної процедури обґрунтовується тим, що школу потрібно відкрити до 1 вересня 2012 року. Тому роботи потрібно розпочати в серпні 2011 року.

«Проведення відкритих торгів на закупівлю цих робіт, яке триває майже три місяці, не дасть змоги виконати роботи в установлені терміни, враховуючи нормативні строки будівельних робіт», – йдеться в обґрунтуванні.

До складу робіт входять реконструкція головного будинку школи, прибудова нового корпусу із фізкультурно-спортивними, видовищними та учбовими приміщеннями, їдальнею та двоповерховий перехід, монтаж автономної газової котельні для споживачів школи. Одночасно передбачається демонтаж існуючих будинку спортзалу та переходу, винос за межі території школи газової котельні для обслуговування житлових будинків.

Вибір компанії «Марморокбуд» обґрунтовано тим, що фірма «має можливості  зараз виконати такі роботи (ліцензію, досвід виконання аналогічних робіт, кваліфікованих спеціалістів та відповідне обладнання)».

Засновником ТОВ «Марморокбуд» є ТОВ «СК Інжиніринг». В складі засновників цієї фірми до 2008 року була Лілія Близнюк, дружина Анатолія Близнюка, який в липні залишив посаду голови Донецької ОДА і був призначений міністром регіонального розвитку. Будівництва і ЖКГ.

Зараз власникам «СК інжиніринг» є белізьський офшор «Діомар інвест лімітед» і ТОВ «Всеукраїнська управляюча компанія». Ця фірма через низку засновників контролюється товариством з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «Д.С.», до складу засновників якої входить син міністра Олексій Близнюк.

В червні «Марморокбуд» отримав підряд вартістю 5,6 млн грн. на реконструкцію житлового будинку №27 по вул.Островського, с.Розівка Шахтарського району.