Фасад Дніпропетровської облради підгламурять за 2 мільйони
23.08.2011   //  

КУ «Адміністративне управління Дніпропетровської облради» 15 серпня уклало угоду з ТОВ НВП «Пік-А» реставрацію частини головного фасаду адміністративної будівлі облради по просп. Кірова, 2. Вартістю робіт склала 1,90 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

В обґрунтуванні закупівлі, проведеної за неконкурентною процедурою «у одного учасника», вибір саме цієї будівельної фірми та вартістю робіт не пояснюється.

Щодо необхідності самого ремонту повідомляється, що «тривалий час експлуатації будівлі, погодні умови та екологія Дніпропетровського регіону негативно вплили на стан фасадів будівлі, що привело до фізичного зносу конструкцій, також може привести до загрози для життя людей».

Довідково.

Адміністративна будівля по просп. Кірова, 2 була збудована ще в 1905 році. У 1935-36 роках, після пожежі, будинок було реконструйовано. Він був надбудований до п’яти поверхів, але при цьому первісні фасади зазнали мінімальних перетворень. Ймовірно, що на при кінці 30-х років було проведено ще одну реконструкцію, в наслідок якої дещо змінено фасад.

В 1978-79 роках було проведено реконструкцію. Корпус було дещо розширено збоку двору. Головні фасади спрощено, майже остаточно ліквідовано залишки первісного оздоблення інтер’єрів.

Будівля є пам’яткою архітектури національного значення (комерційне училище) і пам’яткою історії місцевого значення.