Непереборна сила не дозволила «Укрзалізниці» купити ще й золоті значки
22.08.2011   //  

Державна адміністрація залізничного транспорту України 17 серпня визнала «такими, що не відбулись» торги на придбання 250 нагрудних значків з золота і срібла. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

«Здійснення закупівлі стало неможливим внаслідок непереборної сили», – вказує «Укрзалізниця». Про характер і джерело «непереборної сили» не повідомляється.

Разом з тим, тендер на значки з дорогоцінних металів було проведено і було визначено найбільш вигідну пропозицію.

Згідно з опублікованим в ВДЗ повідомленням учасникам про результати процедури закупівлі, 18 липня конкурсний комітет «Укрзалізниці» акцептував пропозицію ПП «Глобал Трейд» на суму 279 тис грн.

Компанія пропонувала 100 значків з золота по 2133 грн. за штуку і 150 значків з срібла по 126 грн. за штуку. Згідно з технічним завданням, значки з дорогоцінних металів повинні були мати розміри 25х10 мм, вага – 2 грами, золото 585 проби, срібло 925 проби. Поставити значки було потрібно до грудня 2011 року.

Нагадаємо, на початку липня «Укрзалізниця» придбала на тендері мобільні телефони, у тому числі Nokia 6700c Gold з використанням 18-каратного золота при оздоблені корпусу. За результатами тендеру було укладено угоду. Після оприлюднення цієї інформації, прем’єр-міністр Микола Азаров повідомив про урядову апаратну перевірку, яка не виявила факту закупівлі позолочених телефонів, і  назвав оприлюднені дані про теденр “чепухою”. Ще пізніше «Укрзалізниця» повідомила про розірвання угоди нібито через те, що обраний на тендері постачальник відмовився зменшувати ціну на телефони вже після укладення угоди.