Фірташівці отримали 45 мільйонів з «Сумихімпрому»
21.08.2011   //  

ПАТ «Сумихімпром» за результатами тендеру 9 серпня уклало угоду з ТОВ «Сінтез Ресурс» на постачання 151 тони нержавіючого металопрокату в асортименті на суму 44,62 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

В тендері приймали участь ТОВ «Сінтез Ресурс» і сумська фірма ТОВ «Сіагро-Імпекс».

Засновниками «Сінтез-ресурсу» є перший заступник директора ТОВ «Остхем Україна» Олег Кікта і росіянин Михайло Островський, відомі як менеджери дніпропетровського ТОВ «НПП СТ-Кварц», яке спільно з Вільногірським горно-металургійним комбінатом розробляє Малишевське родовище скляного піску. Директором фірми є Олег Овтінцев, відомий як комерційний директор ЗАТ «Кримський титан». Всі вищезгадані фірми контролюються групою Дмитра Фірташа.

Засновниками «Сіагро-Імпекс» є Наталія та Оксана Лапіни.

Восени минулого року ВАТ «Сумихімпром» очолив Ігор Лазакович, який до цього чотири роки працював заступником голови правління ЗАТ «Кримський Титан». Попередній керівник «Сумихімпрому» Євген Лапін пішов працювати заступника гендиректора ДАК «Титан України».

Нагадаємо, у червні «Сумихіпром» придбав у «Сінтез ресурсу» бензин і дизпаливо на 4 млн грн. Також комбінат купує у фірташівських компаній сировину по неринковим цінам.