Вартість тендеру на утримання шляхів Київщини загадково зросла в 8 разів
19.08.2011   //  

Служба автомобільних доріг у Київській області за результатами тендеру 11 серпня уклала угоду з ДП «Київське обласне дорожнє управління» ВАТ «ДАК «Автомобільні дороги України» на послуги з експлуатаційного утримання та поточного (планово-попереджувального) ремонту автомобільних доріг державного та місцевого значення загального користування у Київській області (8576,3 км) до кінця 1-го кварталу 2012 року. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Вартість угоди склала 88,80 млн грн. Разом з тим в повідомленні учасникам про результати процедури закупівлі Служба автодоріг проінформувала, що вартість акцептованої пропозиції «Київського обласного дорожнього управління» склала 11,04 млн грн., що в вісім разів менше, ніж вартість, вказана в укладеній угоді. Згідно з протоколом розкриття пропозицій, в тендері також приймало участь ПП «Автомагістраль» з пропозицією 14,11 млн грн.

Нагадаємо, цього року Служба автодоріг вже проводила тендери на послуги з експлуатаційного утримання та поточного ремонту доріг загального користування у Київській області. В обох випадках підряди на суму 564,28 млн грн отримало «Київське обласне дорожнє управління».

Діючим законодавством про державні закупівлі заборонено укладати угоди на суми вищі, від акцептованих за результатами тендеру.