Уряд за третину мільйона купив собі пафосні стільці і простенькі для журналістів (фото)
18.08.2011   //  

Управління адміністративних будинків господарсько-фінансового департаменту секретаріату Кабінету міністрів за результатами тендеру 12 серпня уклало угоду з ТОВ «Фабрика меблів ВЕЕМ» на придбання стільців, крісел і диванів за 398 тис грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Для прес-центру придбано 65 металевих стільців з оббивкою із штучного велюру і відкидним пластиковим пюпітром. Для накопичувача придбано два нерозкладні кутові дивани без підлокітників з оббивкою із штучного велюру.

Для кімнати переговорів придбано один диван, два крісла і 20 стільців з натуральних матеріалів під колір вишні. Диван без розкладного механізму повинен мати розмір 2,4х1,2 м. Крісла і дивани повинні мати підлокітники, оббивку з високоякісної шкіри, можливі елементи оздоблення з натурального дерева, каркас дерево-металевий.

В технічному завданні також вказано, що стілець для кімнати переговорів має представляти з себе «крісло з підлокітниками, виконане з масиву твердолистяних порід деревини, з елементами  різьби, колір лако-фарбового покриття – вишня (оригінал фото опубліковано в конкурсній документації, яка є в розпорядженні «Наших грошей»). Оббивочний матеріал – джакард – має бути закріплений металевою стрічкою типу кнопки, або тасьмою.

В тендері окрім львівського ТОВ «Фабрика меблів ВЕЕМ» відомого підприємця Володимира Варцули прийняло участь тільки ПП «Меблі – сервіс», також зі Львова.

Довідково

В відкритих джерелах є дані про стільці, подібні до придбаних для прес-центру. Їх вартість складає близько 300 грн.

Дивани, подібні придбаним для накопичувача, коштують близько 2-2,5 тис грн. Якби ці меблі уряд купив по таким цінам, то вони б загалом коштували близько 25 тис грн. У такому випадку на 1 шкіряний диван, 2 шкіряних крісла і 20 стільців для кімнати переговорів лишилося б близько 370 тис грн.