Лише за проект п’яти велосипедних доріжок в Києві заплатять мільйон
18.08.2011   //  

КП «Київдорсервіс» за результатами тендеру 14 липня уклало угоду з ТОВ «Білтек» на проектні роботи з влаштування велосипедних доріжок в Києві. Роботи вартістю 976 тис грн. потрібно виконати до грудня 2011 року. Проектування замовлено на виконання розпорядження КМДА від 1 липня 2008 року. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Потрібно виконати проект п’яти доріжок по наступним маршрутам:

  • маршрут «Бровари» (7км): Броварський проспект від мосту «Метро» до Биківні;
  • маршрут «Труханівський» (6 км): технологічний проїзд по західній стороні Набережного шосе – парковий пішохідний міст – вул. Труханівська;
  • маршрут «Троєщина» (10 км.): просп. Маяковського – вул. Перова – просп. Визволителів;
  • маршрут «Вишгород» (6 км): вул. Богатирська по всій довжині;
  • маршрут «Борщагівка» (9 км): просп. 50-річчя Жовтня – просп.Комарова – вул. Борщагівська до Повітрофлотського шляхопроводу.

Передбачається розробка системи, що унеможливить виїзд та паркування автомобілів на вело-доріжках. На перехрестях вело-доріжок з проїзною частиною, де запроваджено світлофорне регулювання, має бути передбачено запровадження світлофорного регулювання для велосипедистів. При проходженні велосипедних маршрутів безпосередньо біля пунктів відвідування (магазини, державні установи, аптеки, ринки, дитячі садки, пляжі ) передбачити будівництво велосипедних стоянок не менше ніж на 10 місць. В разі безперервної протяжності (відсутність перехресть) вело-доріжок понад 1 км необхідно передбачити розширення вело-доріжки для здійснення обгонів.

Про строки будівництва самих вело-доріжок не повідомляється.