Поки у Януковича нібито думають чи орендувати Falcon, у Клюєва вже дозволили гешефт на мільйон доларів
17.08.2011   //  

Міністерство економічного розвитку 4 серпня погодило Державному авіапідприємству «Україна» Держуправління справами закупівлю послуг по залученню літака «Falcon 900» (бортовий номер UR-CRD) з екіпажами для експлуатації при виконанні авіарейсів. Вартість оренди літака у ТОВ «Центравіа» на 2011 рік складе 8 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Обґрунтування закупівлі, проведеної за неконкурентною процедурою «у одного учасника», у відповідному розділі не опубліковано досі.

Оголошення про факт вибору ТОВ «Центравіа» було опубліковано в «ВДЗ» 18 липня. Кілька днів згодом керівник главку забезпечення доступу до публічної інформації адміністрації президента Денис Іванеско повідомив, що ДУС спільно з «Україною» поки лише розглядає можливість залучати лайнер для авіаперевезень перших осіб. Після його заяви Мінекономрозвитку погодило оренду літака, здатного перевозити невеликі делегації в 10-12 чоловік і мати можливість злітати і сідати в малих аеропортах.

Нагадаємо, фірма «Центравіа» вже здала в оренду для глави держави вертоліт Agusta Westland-139 італійсько-американського виробництва, який обійдеться держбюджету в 2011 році у 7,5 млн грн. До створення компанії причетний депутат Київської облради від Партії регіонів Павло Литвоченко. Він був співзасновником ТОВ «Танталіт», на яке була оформлена оренда 127,5 гектарів у Вишгородському районі резиденцію Віктора Януковича «Межигір’я».

Довідково

Falcon 900 — це реактивний адміністративний літак з трьома двигунами. Як описують судно авіакомпанії, воно ідеально підходить для здійснення чартерних перельотів на великі відстані. Поєднує широкий просторий салон і чудову обробку. Салон має дві ізольовані частини, розділені внутрішньою перегородкою, що створює умови для усамітнення з метою зосередженої роботи або спокійного відпочинку.

Службові приміщення включають бортову кухню, туалетні кімнати і просторе багажне відділення у хвостовій частині літака, яке доступне під час польоту. Кожна пара крісел, розташованих навпроти, трансформується у повноцінне спальне місце. Максимальне число пасажирів — 14 осіб. Дальність польоту — до 7400 км, крейсерська швидкість — 852 км/год.