Для Семіноженка за 120 тисяч напишуть законопроект про унікальну несприйнятливість до науки
17.08.2011   //  

Державне агентство з питань науки, інновацій та інформатизації України, очолюване Володимиром Семиноженко, за результатами тендеру 10 серпня уклало низку угод на наукові розробки в сфері державного управління на суму 492 тис грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Центр досліджень науково-технічного потенціалу та історії науки ім. Г.М.Доброва отримає 120 тис грн. за розробку проекту змін до Закону України «Про наукову та науково-технічну діяльність».

Одним з завдань роботи по законопроекту є «вивчення […] причин унікальної несприйнятливості вітчизняної економіки до розробок вітчизняної науки», повідомляється в конкурсній документації.

Разом з тим Інститут проблем сучасного мистецтва НАН України отримає 150 тис грн. за наукові дослідження стосовно популяризації здобутків українських учених та їх репрезентація засобами кіномистецтва. В результаті Держагентсво хоче «створення документального кіно про визначні здобутки українських учених, що посприяє порядкуванню репрезентації здобутків української науки найдійовішими засобами ознайомлення широких кіл громадськості – засобами кіно. Це дозволить вивести досягнення української науки на світові мультимедійні обрії, показати вагомість отриманих результатів, і, можливо, пересвідчитися у вірності ідеї першості українських учених у багатьох галузях технічного і природничого студіювання».

Український науковий центр розвитку інформаційних технологій отримає 120 тис грн. за розробка концепції серії наукових видань «Життя визначних ідей», збір і підготовка інформаційно-аналітичних матеріалів досліджень для літературного опрацювання. Найближчим аналогом заявленої серії є серія «Фізика ХХІ сторіччя» (перший випуск «Вглиб матерії»), яка видається в Російській Академії Наук. В Україні ця робота виконується вперше.

Інститут технічної теплофізики НАН України за 102 тис грн. проведе аналіз використання механізмів спільного впровадження зі зниження парникових газів з метою розвитку енергозберігаючих технологій на основі застосування світо діодів.